2013. július 24.

Milyen színű legyen a gyerekszoba?


A gyerekszoba tökéletes hely, ha játszani akarunk a színekkel. A gyerekek, eleven természetüknél fogva, szeretik a színkavalkádot maguk körül. Vegyük hát elő mi is a gyermeki énünket és sziporkázzon a kreatvitás!
Persze, azért ne essünk át a ló túloldalára. :)


Már a babaszobában is használhatunk egy-két élénkebb színt, de egyelőre csak a kiegészítők szintjén, hiszen pici korban a baba nyugalma a fontos.
A falak kapjanak egy kellemes pasztell színt, a vidám színfoltok megjelenhetnek a takarón, díszpárnán, szőnyegen, egyéb kiegészítőkön. Arra törekedjünk, hogy kellemes, nyugalmat árasztó legyen az összhatás.
Egy korábbi bejegyzésben gyűjtöttem gyönyörűséges babaszoba képeket. Innen lehet inspirálódni

Ahogy cseperedik a gyerek, jöhetnek az élénkebb színek. Befesthetünk akár egy teljes falat is egy erősebb színnel, vagy választhatunk egy vidám, színes falfestményt, esetleg tapétát. Itt is inkább a hangulatos, vidám összképre törekedjünk, kerüljük a harsány, vibráló hatást.
Persze, nem minden gyerek egyforma, a színek kiválasztásánál vegyük figyelembe a gyerek személyiségét, temperamentumát, esetleg kérdezzük meg tőle, mit szeretne. A nagyobb gyerekeket be is vonhatjuk a tervezésbe, nagyon kreatívak tudnak lenni.

A következőkben mutatok pár példát arra, hogy milyen hatással van a helységre egy-egy domináns szín.

Kislányszobákba az egyik igen kedvelt szín a lila. Segíti a leányzó kreativitását és felötli energiával.A kék segíti a gondolkodást és a koncentrációt, nyugtató hatású. A kékes árnyalatú szoba ideális hely a tanulásra, elmélyülésre.A narancssárga, élénkítő hatása révén képes növelni a gyerek fizikai képességet és segít az optimista gondolkodásban.


A sárga szobába lépve vidámak és derűsek leszünk. :)
A zöld szín nyugtató, kiegyensúlyozott érzést kelt.
A gyerekszoba vidám színvilágának kialakításához még több ötletet meríthetünk  az alábbi képekből:
A képek forrása a képre kattintva érhető el.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...